Home » Activiteiten

Activiteiten

Wij hebben regelmatig  interessante activiteiten en bijeenkomsten. Hieronder vindt u overzicht van de actuele evenementen. 

Lezing | Afscheid en rouw in verschillende culturen en religies

Dinsdag 4 februari 2020 van 19.00 uur t/m 21.30 uur.

RAB Flevoland en Crematorium Almere organiseren een presentatie om u voorlichting en inzicht te geven in afscheid-en rouwrituelen in diverse culturen. Deze presentatie zal gehouden worden door Dr. Ir. Yvon van der Pijl.

Tijdens de lezing gaat Yvon van der Pijl in op de afscheids- en rouwrituelen in verschillende culturen en religies. In Nederland leven mensen uit alle windstreken en met allerlei verschillende achtergronden samen. Ook in de zorg rond het levenseinde krijgen we te maken met deze diversiteit. Mensen in de uitvaartzorg, maar ook bijvoorbeeld de ouderenzorg, palliatieve zorg, rouwbegeleiding en onderwijs worden geconfronteerd met andere gebruiken en wensen. Dat roept allerlei vragen op over de beleving van leven en dood, gezondheid en ziekte, maar ook over passende begeleiding en bejegening.

Tijdens de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

U kunt zich aanmelden voor dit evenement via de website van Yarden

 

Braderie | Weekend van de begraafplaats

Zaterdag 6 juni 2020 van 12.00 uur t/m 14.30 uur.

Herinneringsavond | Heimwee met een glimlach

Zaterdag 31 oktober 2020 van 19.00 uur t/m 21.30 uur.

Wij bieden u de gelegenheid om tijdens deze avond stil te staan bij het afscheid dat u nam van uw dierbare. Wij hopen uw heimwee daarmee een kleine glimlach te kunnen geven.
Tijdens deze herinneringsavond noemen wij de naam van uw dierbare overledene, waarna u een kaarsje mag branden. Ook zullen we stil staan bij de overleden vlinder kindjes.
Tijdens deze herinneringsavond luisteren we naar muziek. De muziek die is uitgekozen door de nabestaanden. (Wij maken een selectie uit de gekozen muziek)

U kunt de naam van de overledene en een gewenst muziekstuk mailen naar: info@crematoriumalmere.nl
Aanmelden gewenst. Toegang is gratis.

De zaal is open vanaf 18.45 uur. Kruidenweg 3, 1312 SR Almere.